De award waar het allemaal om draait is natuurlijk de Kapsalon Award 2015. Maar dat is niet de enige prijs die te winnen valt! Hier staat een overzicht van alle awards en de bijbehorende prijzen die te winnen zijn:

De Kapsalon van het Jaar 2015

De hoofdprijs is de Kapsalon Award 2015. Zowel de provinciewinnaars als de categoriewinnaars maken kans om deze felbegeerde prijs te winnen. Er kan maar echter één kapsalon deze award winnen! Naast het feit dat de winnaar zich een jaar lang dé kapsalon van Nederland mag noemen, wint deze kapsalon een fantastisch en uitgebreid prijzenpakket.

Provinciewinnaars

De provinciewinnaars worden gekozen door het publiek. Per provincie maakt één kapsalon kans om te winnen. De winnaar staat een jaar lang bekend als de beste kapsalon van de provincie en wint daarnaast ook nog een pakket met verschillende prijzen.

Categorieën

Nieuw dit jaar zijn de categorieprijzen! De jury beslist over de categoriewinnaars. Deze winnaars maken, net als de provinciewinnaars, kans op de Kapsalon Award 2015. Er zijn vijf categorieën, waarvoor elk een award wordt uitgereikt. Daarnaast ontvangen de winnaars ook een prijzenpakket. De categorieën zijn:

Luxe Kapsalon

Kapsalon-Award-luxe-logo
Bij een luxe kapsalon staat aandacht en luxe voor de klant centraal. Deze salons zitten in het hoogste segment en deze klanten zijn bereid om meer te betalen voor extra aandacht, duurdere producten en wellness. Hier word je niet in een half uurtje geknipt, maar neem je de tijd om heerlijk in de watten te worden gelegd.

Barbershop

Een barbershop is dé plek waar mannen hun kapsels en baarden onder handen laten nemen. Overal zie je nieuwe barbershops, dit is voor mannen echt de plek om zich even lekker te kunnen laten verwennen en ontspannen met mannen onder elkaar. Een barbershop moet je niet verwarren met een herenkapper, hier kun je ook complete scheerbehandelingen ondergaan. Dat mannen ook behoefte hebben aan een eigen plek, blijkt wel uit de enorme populariteit van barbershops. In elke stad zie je er wel één of twee. Meestal zijn ze te herkennen aan een retro interieur, compleet met potten haarvet en vintage barberstoelen.

Haarwerksalon

Een haarwerksalon helpt mensen met hun haarstukje of pruik. Bij een goede haarwerksalon staan aandacht en discretie voorop. Veel klanten zijn door een aangeboren aandoening of ziekte aangewezen op een haarwerk, en persoonlijke service en vakkennis zijn van groot belang. Een haarwerksalon is gecertificeerd en voldoet aan de voorwaarden van de ANKO of de SEHM.

Hair Extensions Salon

Deze salon richt zich specifiek op het advies geven over en plaatsen van hair extensions en weaves. Veel vrouwen kampen met dun haar en hair extensions kan voor hen een wereld van verschil maken. Een goede specialist in extensions steekt veel tijd in advies en een realistisch plan van aanpak. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden zo uitgebreid en de technieken zo goed, dat het niet te zien is of iemand hulp heeft van extensions.

Black Hair Salon

Een black hair salon is een specialist op het gebied van black hair en het maken van weaves, vlechtjes, dreadlocks en nog veel meer. Vrouwen met een donkere huid en kroeshaar kunnen hier terecht voor goed advies over hun haartype. Het is een mythe dat black hair voor iedereen hetzelfde is; er zijn veel verschillende types en ieder type vergt een eigen aanpak. Daarnaast hebben vrouwen met kroeshaar de keuze of ze hun haar ‘natural’ willen dragen of het willen relaxen. Een goede salon kent alle voor- en nadelen en kan de klant helpen om tot een goede beslissing te komen.

Digitale Salon

De salon die het beste gebruikmaakt van digitale mogelijkheden. Deze salon heeft wifi in de zaak, is actief op social media en biedt klanten de mogelijkheid om online een afspraak te maken. Hier begrijpen ze het belang van online marketing en krijgen van feedback via reviews.